logo

Koncept: Mönsterskatta

Med det här konceptet vann vi silverkoppen för Berghs bästa slutprojekt maj 2013. Och en del av oss jobbar just nu med att förverkliga detta tillsammans med vår kund.

Kund: Peace Parks

Brief: Peace Parks är en välgörenhetsorganisation som är grundad av bland andra Nelson Mandela. De verkar i södra Afrika där de upprätthåller naturområden där djur, människor och natur ska kunna leva med varandra, inte av varandra.
De kom till oss för att samla in pengar från allmänheten. Problemet är att ingen känner till dem i Sverige. Afrika är långt från Sverige och bidragsmässigt skänker vi svenskar betydligt mer till människor än till djur och natur. Kort och gott var det vår uppgift att lösa.

Lösning: Konceptet mottogs väldigt väl av kund och press. Vi kallar det “Mönsterskatta” och utnyttjar det stora modet med djurmönstrade plagg. Vi skapade en runda-upp-lösning som bygger på samarbeten med klädkedjor. Björn Borg var med och sponsrade med deras mönstrade trosor under Berghs slututställning. Bakomliggande webb ska bidra till spridning och möjlighet att mönsterskatta sin garderob.

Webb Spridning

 

Media:
Dagens Media
Dagens Media Play TV
Cision

Projektgrupp:
Claes Lovén – Project Manager
Emelie Lenning – Copywriter
Hanna Hallin – Planner
Jessica Eriksson – Production Manager
Lie Barrén – Public Relations
Carl Cavallius – AD/Interactive Communication
David Dennerkrans – AD/Interactive Communication

 

   

  Post Details

  Posted: September 26, 2013

  By:

  Comments: 0

  Post Tags

  Post Categories

  Portfolio