logo

Det gick ju bra med bruna

Ja, det gick ju bra med bruna skor på helgens bröllop. Det var inte bara skorna jag hade beslutsångest över. Jag funderade även länge och väl på vilken skjorta jag skulle ha, vilken näsduk som passade bäst och om jag skulle ha fluga eller slips. Det blev fluga! Egenknuten. Grön. Grönprickig näsduk. Bruna skor. Alla andra hade svarta.

Men, de bruna skorna passade bäst med flickvännens skärp.

Jag hade äran att vara toastmaster och jag höll tal. Ungefär i 8 minuter. Och eftersom man nästan alltid glömmer bort vad man sa och för att brudparet, som nog var speedade på kärleksrus, ska veta vad som sas, så tänker jag här återge huvuddragen.

Jag pratade om mitt tidigare skandaltal, vilket ledde till mitt första råd till brudparet att hålla vad man lovar. Därpå följde några ord om brudgummens och mitt enda bråk på trettio år. Jag kommer in på att humor är viktigt. Och jag avslöjar vad som är roligast av allt – svenska dansband från 70-talet. Jag avslöjar även att min vän varit rockstjärna i det band vi hade på fritids. Oj, vad vi drömde om att bli riktiga rockstjärnor. Vi hade faktiskt en spelning i Jakobsbergs bibliotek. Med groupies! Jag berättade om svensexan och att vi låtit min vän drömma sig tillbaka till 1986 då vi stod där med våra hemmagjorda gitarrer och spelade playback till Final Countdown. Vi tog nämligen med honom till en studio för att sjunga in låten på sin egen CD (vilken senare lyssnades på under kvällen). Allt detta ledde till insikten att man ska låta varandra drömma och stötta varann i drömmandet. Allt paketerades i en personlig gåva till brudparet.

Det var ett fantastiskt fint bröllop. Och det var en ära och väldigt kul att få vara med och göra brudparets kväll till ett minne att aldrig glömma. Jag önskar dem all lycka!

 

   

  Post Details

  Posted: October 10, 2013

  By:

  Comments: 0

  Post Tags

  ,

  Post Categories

  Personlig